Brillenglazen

Alleen de beste kwaliteit

Welk glas kiest u?

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg voor jou! De fabrikanten van brillenglazen hebben de afgelopen jaren bepaald niet stil gezeten. Dat heeft geresulteerd in nieuwe en betere brillenglazen. Wat het meest opvalt is dat de glazen tegenwoordig veel dunner en lichter zijn. Lichtere en dunnere glazen zijn natuurlijk heel belangrijk voor het draagcomfort. Bij brillenglazen heb je nog altijd de keus tussen “echt” glas en kunststof. Wij kunnen je alles vertellen over de voor- en nadelen.

Naast de gewone glazen voor veraf of dichtbij en de bekende multifocale glazen voor veraf én dichtbij zijn er nog tal van andere mogelijkheden. Het maakt nogal uit of je jouw bril gebruikt om te lezen, om op een beeldscherm te kijken of om er mee te sporten. Steeds meer mensen kiezen bovendien voor meer dan één montuur. Niet alleen uit modische oogpunt maar ook om voor verschillende gebruiksmomenten een andere bril met aangepaste brillenglazen te hebben.

Kies bijvoorbeeld voor Nikon brillenglazen. Nikon is een innovatief leider in het creëren van hoogwaardige lenzen. Door middel van doorlopende R&D onderzoeken en deelname aan bijzondere pool- en ruimtevaartexpedities wordt unieke optische kennis verzameld. Deze kennis is verwerkt in de NODE technologie. De Nikon Optical Design Engine (NODE) is de basis voor elk verfijnd brillenglasontwerp, waar boven op jouw individuele kenmerken in het brillenglas worden verwerkt. Met Nikon brillenglazen ben je verzekerd van het optimale visuele comfort. Maar uiteraard kunnen wij ook brillenglazen leveren van andere gerenommeerde merken.

Mode in glas

Het juiste brillenglas in het juiste montuur zorgt voor rustig en comfortabel kijken. Tenslotte zijn brillenglazen tegenwoordig ook aan mode onderhevig. Een licht tintje, een heel zacht spiegeleffect of juist een hoogwaardige ontspiegeling geven jouw bril net dat beetje extra. Ook daarin kunnen wij je uitstekend adviseren.

Multifocale glazen

Als jouw ogen moeite hebben met ‘schakelen’ tussen veraf en dichtbij (accommoderen), kan dit worden verholpen met een positieve correctie voor dichtbij of, indien nodig, een gecombineerde correctie voor dichtbij en veraf. Er zijn in dit opzicht twee mogelijkheden: Bifocaal glas, met een duidelijke scheiding tussen het afstand- en leesdeel en Multifocaal glas, met een geleidelijke overgang tussen het afstand- en leesdeel. 

Het grote pluspunt van multifocaal glas is dat je op werkelijk iedere afstand weer scherp zicht hebt. En wij hebben de vakmanschap om jouw multifocale bril helemaal af te stemmen op jou en jouw manier van leven, waardoor gewenning minimaal is. Bovendien ben je bij ons verzekerd van kwaliteitsglazen die zorgen voor optimaal kijkcomfort.

De Nikon Optical Design Engine (NODE) is de basis voor elk verfijnd brillenglasontwerp, waar boven op jouw individuele kenmerken in het brillenglas worden verwerkt. Het Nikon multifocale brillenglas assortiment wordt vervaardigd met deze verfijnde technologie. Deze geavanceerde freeform technologie voor het slijpen van brillenglazen is uiterst nauwkeurig en flexibel. Voor elk persoon kan hiermee een maatwerk brillenglas worden ontwikkelen. Dit geeft je een multifocaal brillenglas van de hoogste optische kwaliteit.

Enkelvoudige glazen

Enkelvoudige glazen bevatten één sterkte. Met dit type glazen kan veraf (vertebril) óf dichtbij (leesbril) scherp gezien worden. Pallas Optiek biedt een ruime keuze aan enkelvoudige brillenglazen, zowel in kunststof als in glas (mineraal). Voor elk persoon kan hiermee een maatwerk brillenglas worden ontwikkeld. Naast het standaard enkelvoudige brillenglas hebben wij ook enkelvoudige glazen met de freeform techniek.